Solberg dominerte nok en gang

For andre år på rad gikk Solberg ut som vinnere i Race of Champions etter seier i Nations Cup


Far og sønn Solberg konkurrerte som Team Norway og avanserte gjennom dagen for så å møte et All Stars-lag bestående av Thierry Neuville og Mick Schumacher.

Seier for Oliver over sin tidligere lagkamerat Neuville, sikret plasseringen i Pite Havsbad, Nord-Sverige.

– Det var fantastisk, sa Oliver.

– Jeg prøvde å være konsekvent og bare holde bilen der jeg ville ha den og alt gikk bra, men du vet at det er vanskelig å ikke bli litt nervøs når du kjører mot disse legendene. Å møte Thierry Neuville i finalen var hyggelig – vi får ikke kjøre for mye sammen. Og selvfølgelig var det superfint å vinne.»

Oliver kjørte ubeseiret gjennom hele lørdagen og var den store snakkisen på banen. Også da han viste motorsportlegendene Sébastien Loeb, John Kristoffersson, Mattias Ekström og Neuville veien til mål og la et solid grunnlag for den andre Nations Cup-tittelen på rad.

LES MER OM RACE OF CHAMPIONS HER

Oliver Solberg i sin FC1-X med 1000 hk

Forståelig nok var Petter i ekstase over to etterfølgende seire, men ikke minst over å slå sin gamle rally rival i VM, Sebastian Loeb.

– Det er så hyggelig å kjøre med Oliver, sa Petter.

– Det er et veldig, veldig kult arrangement, og jeg og Oliver elsker å komme hit. Å vinne Nations Cup for Team Norway er noe helt spesielt, men jeg var ærlig talt nervøs før start i morges.

– Det var hyggelig å vinne mot Séb (Loeb), men for å være ærlig er jeg ikke sikker på at kampen var så rettferdig – han ankom sent og hadde ikke mye tid til å teste før start.

– Når du kjører rally er det litt annerledes – for her kan du hele tiden føle hvor du er i forhold til rivalen din på banen og selvfølgelig vil du ikke skuffe verken lagkameraten din eller landet ditt. Hvis jeg hadde gjort feil i dag, ville Oliver aldri latt meg glemme det!

SE OPPSUMMERING AV NATIONS CUP PÅ NRK (ca. 30 min)

Far og sønn Solberg tok seieren på lørdag med team Norway

Allerede søndag morgen var det på nytt alvor: det var Solberg mot Solberg. Far mot sønn.

Oliver staket ut kursen rett i mål og serverte pappaen en tidlig utgang av Champion of Champions.

Dessverre tok den ubeseirede rekken av løp slutt for Oliver da han kom bredt ut i en sving og ødela satsen mot hoppet i sin FC1-X.
Etter landing dro han med seg et reklamebanner som viklet seg opp i fremre pigghjul.

Bilene, FC1-X med 1000 hk ble lansert nettopp denne helgen under Race of Champions.

21-åringen avsluttet sin RoC 2023 på topp med nok en seier mot Neuville.

Etter å ha reflektert over sin FC1-X-debut sa Oliver:

– Det var virkelig synd. Selvfølgelig er jeg skuffet og litt frustrert. Jeg hadde så lite tid til å lære meg denne fantastiske bilen, men det er slik det er. Gårsdagen var perfekt og jeg håpet på det samme i dag, men dette er Race of Champions og det er de beste sjåførene i verden, forklarte Oliver

– Som i fjor elsket jeg det. Jeg elsker absolutt denne begivenheten – definitivt min favoritt for sesongen. Gratulerer til arrangørene, de gjorde en fantastisk jobb. Jeg avsluttet helgen som jeg startet: med seier og det er jeg fornøyd med.

Petter Solberg fortsatte tråden:

– Vi kommer hit for å smile og ha det hyggelig. Det gode selskapet er fantastisk, arrangørene og fansen er fantastiske. Å vinne i går var veldig hyggelig, men dette er Race of Champions og som alltid er den beste vinneren.

Ses igjen til neste år!


Tekst og foto:
Oliver Solberg’s office
PS 110% AB, Wahlstedts vag 1, 685 33 Torsby,
Sweden