Dominerte Rally Portugal, men endte på andreplass

Monster Energy-sjåføren Oliver Solberg oppnådde flere verdifulle poeng i jakten på årets WRC2-tittel, og leverte nok et fantastisk løp i Rally de Portugal.


Oliver ledet store deler av rallyet, men endte til slutt på andreplass etter at han mottok en tidsstraff på ett minutt på lørdagens siste etappe.

Da han så 50 000 fans juble etter at han fullførte den berømte Lousada-etappen, leverte Oliver noen “smultringer” i sin Škoda Fabia RS Rally2 til glede for publikum. Det var i strid med regelverket og den påfølgende straffen på ett minutt satte Oliver bak Toksport-lagkameraten Gus Greensmith og snudde en ledelse på 36 sekunder til et underskudd på 24 sekunder.

Oliver svarte på den eneste måten han kunne, med en rekke etappeseire, eksepsjonell kjøring og total dominans på søndagen.

Han bommet til slutt på seieren med 1,2 sekunder.

-Så nært! Vi ga det absolutt alt på alle etappene, forteller Oliver Solberg.

Selvfølgelig er det vanskelig når vi kommer så nær seieren, men vi kunne ikke gjort mer i dag.

Først vil jeg si hvor mye jeg elsker å kjøre her. Dette rallyet er fantastisk. Og fansen er fantastiske. Det er frustrerende, og vi gjorde noen dårlige valg med dekkene og med oppsettet, men vi bygget fortsatt en god ledelse og vi var klare for å vinne dette rallyet.

Den gode nyheten for oss er at vi kom til dette rallyet 10 poeng bak i mesterskapet og vi legger igjen ett poeng. Det er en positiv fremgang.

For straffen aksepterer vi selvfølgelig. Jeg prøvde bare å gi noe tilbake til fansen, folket er fantastiske og jeg ville vise glede sammen med de. Jeg forstår at dette var feil ting å gjøre og regler må overholdes.

Se høydepunkter og den omtalte “donuten”

Takk for laget. Toksport ga meg og Elliott en flott bil igjen. Vi klarte å vinne syv etapper, og jeg føler at vi hadde dette rallyet under kontroll. Å forlate denne begivenheten på denne måten er en tøff en, men OK, det er hva det er. Vi går videre.

Før jeg drar, vil jeg si en gang til, takk til alle fansen i Portugal. Dette landet og disse menneskene er bare fantastiske. Dette stedet er hjertet av verdensmesterskapet i rally. Jeg elsker dette rallyet og kan ikke vente med å komme tilbake her igjen neste år, avslutter Solberg.

Oliver og co-driver Elliott Edmondson ser nå frem til deres neste WRC2-utflukt i Rally Italia Sardegna tidlig neste måned.


Copyright © 2023 Oliver Solberg’s office,