Snudde nedtur til opptur

Helgen startet bekmørkt for Isabell Rustad som krasjet på trening før årets viktigste racinghelg på
Drivecenter Arena og trodde store deler av sesongen var ødelagt.


Isabell Rustad som kjører for Fragus Motorsport og representerer HTB Racing var svært uheldig under treningen før årets viktigste løpshelg under dobbeltrunden på Drivecenter Arena i Fällfors.

Under fritrening på torsdag fikk Isabell «slipp» på bilen i en slakk sving i 183 km/t. Hun snurrer rundt i banen og treffer betongbarrieren på den ene siden før hun sklir over på motsatt side og går baklengs inn i muren. Heldigvis Ingen skade på Isabell som sitter godt beskyttet i bilen, men bilen fikk store skader og team Rustad trodde hele løpshelgen var ødelagt.

OPPGITT: Isabell Rustad krasjet under treningen til Porsche Sprint Challenge Scandinavia på Drivecenter Arena i Nord-Sverige, og trodde hele helgen var ødelagt. Heldigvis fikk de god hjelp til å få Isabell på startstreken igjen. Foto: @arminiiius

– Bilen fikk store skader og rammevangene på Porschen hadde blitt skjeve både foran og bak. I tillegg sprakk en sylinder. Motorblokken og veldig mye annet ble ødelagt. Et raskt overblikk tilsa at både chassiset og motoren var vrak og vi var klare for å pakke sammen. Hele teamet var langt nede, forteller Tommy Rustad som medgir at store deler av sesongen kunne endt
her. Men heldigvis har de raceforsikring gjennom et forsikringsselskap i Nederland som dekker det meste av kostnadene for å få bilen igjennom resten av sesongen.

Snudde nedtur til opptur

Bilsport er konkurranse, lidenskap, og livsstil, og dette ble en helg med det meste forteller Tommy Rustad som sto midt oppi det som skulle bli nettopp opptur, nedtur, samhold og følelser.

– Bilsport er som alle vet en risikosport som både Lisbeth og jeg har vokst opp med, det samme som Isabell og Julius har gjort. Men når man er langt nede og i ferd med å gi opp helgen og tror at mesteparten av sesongen er over, så kommer bilsportsamholdet virkelig fram. Alle i Fragus Motorsport kaster seg over bilen, demonterer, vi får hjelp av gutter fra Marklund
Motorsport som jobber på banen og som kan oppretting, de ser løsninger med bruk gravemaskin til å spenne opp chassiset for å jekke og dra rammevangene på plass. De setter inn en ny motor som vi får leie av Porsche. Vi får tak på alt som må til av deler. Mekanikerne jobber til kl. 5 og sover minimalt og får bilen på banen til treningen klokken 10.00. Jeg tar virkelig av meg hatten for all den hjelpen som vi fikk, smiler Tommy Rustad.

RASK: Isabell Rustad ligger fortsatt på tredjeplass i mesterskapet etter kaoshelgen på Drivecenter Arena. Hun avsluttet helgen sterkt med nok en pallplass i Porsche Sprint Challenge. FOTO: @arminiiius

Beholder tredjeplassen i mesterskapet

Dermed får Isabell Rustad som selv var svært langt nede etter det som skjedde mulighet til å kjøre de fire tellende finalene som skulle kjøres på Sveriges nordligste racerbane.

– Dette har vært en utrolig helg hvor jeg har kjent på alle følelsene mine, men det smakte utrolig godt å ende på tredjeplass i lørdagens siste finale med alt vi har vært igjennom, forteller Isabell Rustad. Helgens mesterskapsrunde i Porsche Sprint Challenge Scandinavia var dobbelt løp og dermed sto det om svært mange poeng denne helgen. Målsettingen før
helgen var å kapre så mange mesterskapspoeng som mulig, men etter krasjen på torsdag brukte Isabell til å finne tilbake til flyten i bilen. Isabell kjørte inn til sjuendeplass, femteplass, fjerdeplass, og i helgens siste finale klarte hun nok en gang å være på pallen og beholder dermed tredjeplassen i mesterskapet.

GOD HJELP: Team Fragus Motorsport og flere andre team hjalp Isabell Rustad med å få bilen tilbake på banen og klokken 10.00 fredag morgen var hun på banen igjen etter smellen som kunne stoppet store deler av sesongen. Foto: PRIVAT

– Sportslig sett ble dette også snudd til en opptur takket være samholdet og Isabell sin sterke
mentalitet, konkluderte Tommy etter helgen.

Neste runde er allerede neste helg under Västkustloppet på Falkenberg Motorbana