Flere høydepunkter fremover for Isabell

Isabell Rustad avsluttet denne helgen NM i racingklassen GT5 med nok en pallplass, men fortsatt har hun flere store høydepunkter igjen denne sesongen.


Årets Racing NM hadde sesongavslutning på Vålerbanen i helgen. Isabell Rustad har i år kjørt GT5-klassen med sin Peugeot 206GTI, og har vært med å kjempe helt i toppen i den tøffe NM- klassen hvor hele 41 utøvere har tatt poeng.

– Jeg er godt fornøyd med NM i GT5, selv om ikke dette har vært vår hovedsatsing denne sesongen. Jeg har vært på pallen flere ganger og vunnet et løp i år. Det er jeg veldig godt fornøyd med, forteller Isabell Rustad etter årets siste finale.

Dette holdt til en femteplass totalt i NM-klassen tross i at hun måtte stå over NM-helgen i Sokndal tidligere i sesongen på grunn av at dette kolliderte med Porsche Sprint Challenge Scandinavia som har vært prioriteringen for Isabell i år. I dette mesterskapet kjemper Isabell Rustad om andreplassen i mesterskapet etter siste runde på Karlskoga,
og nå er hun kun ett poeng bak Markus Lönnroth.

RASK: Isabell Rustad kjørte sist helg inn til femteplass i Racing NM i klassen GT5. Nå venter både talentkonkurransen Bilsporttalentet og avslutningen av Porsche Sprint Challenge Scandinavia for Isabell Rustad. Foto: Jørn Pettersen.

På hjemmebane

Ett av de aller største høydepunktene for Isabell Rustad denne sesongen er neste løp på kalenderen i Porsche Sprint Challenge Scandinavia, nemlig runden som kjøres på hjemmebane i Norge og på Rudskogen Motorsenter den 8. og 9. september. Her fikk Isabell sitt store gjennombrudd i fjor, og banen som hun kjenner aller best ettersom alle de svenske banene hun har kjørt denne sesongen er helt nye for henne.

– Jeg gleder meg så mye til å kjøre foran masse publikum i Norge og på Rudskogen igjen. I år kjører jeg en Porsche GT3 og jeg kjenner bilen mye bedre enn i fjor, og ikke minst trenger jeg ikke å lære meg banen. Jeg håper virkelig at jeg kan holde et høyt tempo og kanskje også utfordre Siverholm litt, smiler hun.

William Siverholm har nemlig vært helt suveren i mesterskapet denne sesongen og har allerede sikret tittelen. Isabell har hatt en fin utvikling og har vært på pallen på alle banene hun har kjørt på i år. Det er imponerende til å være «Rookie»

– William Siverholm har vært suveren i år, men det hadde vært moro og utfordret han litt på Rudskogen. Jeg har vært oppe og pushet han litt tidligere denne sesongen så vi får prøve igjen neste helg, sier Isabell.

JAKTER SØLV: Isabell Rustad har hatt en imponerende sesong i Porsche Sprint Challenge Scandinavia og jakter nå sølvet når to runder i mesterskapet gjenstår. Hun ligger kun ett poeng bak Markus Lönnroth i kampen om andreplassen. Neste runde kjøres på hjemmebane for Isabell Rustad på Rudskogen Motorsenter. FOTO: @arminiiius

Tatt ut til talentkonkurranse

Isabell Rustad får også et annet stort høydepunkt i september da hun er tatt ut til finalen av NBFs Bilsporttalentet 2023 som arrangeres på Gardermoen og Vålerbanen 19. og 20. september.

– Dette er en stor mulighet for meg og noe jeg gleder meg veldig mye til, forteller hun. Hun skal sammen med Emil Sivesind, Jens Hvaal, Karl Peder Nordstrand og Oskar Biksrud kjempe om premiepotten på 300.000 NOK som skal gå til bilsportsatsing. Finaledeltagerne skal da kjempe i ulike øvelser og presentere seg for årets jury som består av Holm Jacob Matheson,
Roger Moen, Molly Pettit, Henning Isdal og Atle Gulbrandsen som nøye har vurdert hvem som skulle tas ut til finalen.

-Det gror godt i norsk bilsport, og det er vanskelig å plukke ut kun fem talenter til en slik finale. Men etter en lang diskusjon kom vi frem til fem utøvere, hvor noen har vært med i finalen før, mens andre er med for første gang, sier Atle Gulbrandsen, sportssjef i Norges Bilsportforbund. Siden Bilsporttalentet ble arrangert for første gang i 2007 har 16 unge talenter fått tittelen årets Bilsporttalent, men prisen har aldri før gått til ei dame.

– Å bli tatt ut som en av finalistene til Bilsporttalentet ser jeg på som en stor ære. Jeg er eneste jente og dette gleder jeg meg til. Det blir beinhardt å kjempe mot gutta men jeg skal gjøre mitt beste for å prøve å vinne. Sier Isabell Rustad


Tekst: Marius Svingen
Fotos: @arminiiius og Jørn Pettersen.