Solberg fikk fart på sakene

Oliver Solberg viste igjen hvor rask han kan kjøre under helgens Monte Carlo Rally.


Det hele ble avsluttet ved havna i Monaco på søndag.

Oliver styrte showet på den første dagen av sesongen, og vant fire av fredagens seks etapper i sin Škoda Fabia RS Rally2. Dessverre fikk den 22 år gamle føreren et par punkteringer på lørdag, som satte en stopper for å vinne i de franske Alpene.

– Det er alltid litt kjedelig å ikke fullføre alle etappene i et rally, men vi valgte å bare ta med ett reservehjul på lørdag. Hvis vi hadde hatt to, hadde det gått fint og vi kunne fortsatt – men regler er regler, og du må ha fire oppblåste dekk på bilen. Sånn er det, sa Oliver.

Berg-og-dal-bane

– Denne helgen har vært litt av en berg-og-dal-bane. Torsdagen gikk ikke helt etter planen for oss. Det var litt av en utfordring å finne flyten med bilen. Vi gjorde noen endringer før fredagen, og da ble bilen virkelig på hugget.

Å vinne etappene var selvfølgelig kult, men jeg føler at vi hadde enda mer å gi. Både meg selv og bilen. Søndagen var det ikke noe poeng i å ta unødvendige sjanser.

Satset på å vinne erfaring

– Vi meldte oss ikke på for å få WRC2-poeng i Monte Carlo, så det påvirker ikke mesterskapssesongen vår. Målet var å få mer erfaring og lære enda mer om dette fantastiske rallyet – på den fronten har denne uken vært en suksess.

– Jeg vil takke teamet, Elliott, mine notetgutter Eric [Camilli] og Stéphane [Prévot], mine partnere, og selvfølgelig Škoda Motorsport for denne kule bilen. Nå ser vi frem mot Rally Sweden… mitt eget hjemmerally. Det blir virkelig spesielt!


Fotos: Copyright © 2023 Oliver Solberg’s office, All rights reserved.