Oliver Solberg skriver historie i Rally Sweden

22-åringen Oliver Solberg avsluttet Rally Sweden søndag ettermiddag med en historisk prestasjon – femteplass totalt og en komfortabel seier i WRC2-klassen bak rattet på sin Monster Energy-sponsede Škoda Fabia RS Rally2.


Se høydepunkter og kommentarer fra Oliver Solberg

Svensken satte fyr på de iskalde etappene med sin imponerende fart gjennom de fire dagene av Rally VM-ets vinterrunde. Til jubel for hjemmefansen ble Oliver den første Rally2-føreren i historien til å avslutte en hel dag av VM-konkurransen på en foreløpig pallplass da han endte på tredjeplass fredag.

WRC2-kategorien var under hans kontroll fra første til siste etappe. Sammen med kartleser Elliott Edmondson fullførte han løpet 1minutt og 19,7 sekunder foran nærmeste konkurrent.

“Hva kan jeg si?” smilte Oliver. “Det har vært et fantastisk arrangement. Å vinne med Škoda i min første WRC2-runde for sesongen er noe helt spesielt. Škoda Motorsport bygger en helt spesiell bil med Fabia RS Rally2, og det var vedlig gøy å kjøre den her.”

“Forholdene var ikke enkle – snøen var veldig dyp enkelte steder og på lørdag dukket det opp grus. Man måtte hele tiden tenke på dekkene og prøve å beskytte dem.”

“Jeg tror vi viste god fart på første dag, og det var utrolig kult å avslutte på tredjeplass totalt. Det var en fantastisk følelse å dele det med hjemmefansen og så mange av mine familiemedlemmer… Jeg var helt opprømt.”

“Lørdag og søndag handlet det mer om å kontrollere kjøringen. Vi hadde mye å tape hvis vi presset for hardt. Vi lå på femteplass totalt med en god ledelse i WRC2, så vi ville ikke ta noen store sjanser.”

“Gratulerer til arrangørene for å ha laget et løp med en så spesiell atmosfære, og jeg vil takke Elliott og hele teamet for å hjelpe meg å gjøre dette til et fantastisk arrangement.”


Fotos: Copyright © 2024 Oliver Solberg’s office, All rights reserved.