Enda en WRC2-pallplass gir polske poeng for Solberg

Oliver Solberg leverte nok en stødig kjøring til andreplass i ORLEN Rally Poland, som ble avsluttet i Mikołajki søndag ettermiddag.


Monster Energy-fører Oliver Solberg leverte nok en stødig kjøring til andreplass i ORLEN Rally Poland, som ble avsluttet i Mikołajki søndag ettermiddag.

22-åringen – som ankom Polen etter nok en sensasjonell seier i Royal Rally of Scandinavia – sanket verdifulle poeng i jakten på årets WRC2-tittel etter fire problemfrie dager i sin Škoda Fabia RS Rally2.

Etter sesongåpningsseieren i Sverige, markerte Polen Oliver og kartleser Elliott Edmondsons tredje besøk på pallen i fire WRC2-starter.

Solberg, som fortsatte å vinne etapper på løpets siste dag ved de Masuriske innsjøene, sa: “Jeg er fornøyd med dette resultatet. Dere kjenner meg, jeg vil alltid vinne, men gitt forholdene, veiplasseringen og alt annet, tror jeg andreplass her er så bra som vi kunne håpet og forventet.”

“Fredag var tøff. Lørdag var bedre, bilen ga meg litt mer selvtillit, og ting fungerte mer som vi liker det. Vi startet lørdagen på femteplass og kom ut på andreplass med noen etappeseire – jeg var fornøyd med det.

“For finaledagen var det litt mer av det samme, etappene var ikke fullt så raske – litt mer svingete og tekniske. Vi var rundt 30 sekunder bak lederen, og det ville ikke gitt mening å satse alt på seieren. Vi kom hit og trengte noen gode poeng, og det har vi gjort. Hvis jeg skal være helt ærlig, er jeg litt skuffet. Vi vant Royal Rally før dette, og jeg følte meg klar for de raske rallyene.

“Rally Poland er definitivt litt annerledes enn noe løp jeg har gjort før, med den myke overflaten og sporene, og det tok oss en stund å få bilen riktig innstilt. Herfra drar vi til Latvia for nok et raskt løp – jeg kjenner de veiene litt bedre, så jeg gleder meg veldig til å være tilbake i Škodaen om litt over to uker.”


Fotos: Copyright © 2024 Oliver Solberg’s office, All rights reserved.