Oliver dominerer i Latvia og leder WRC2-sammendraget

Oliver Solberg tok tilbake ledelsen i WRC2-tabellen med en overbevisende seier i Tet Rally Latvia, som ble avsluttet i Liepāja søndag ettermiddag.


Den 22 år gamle føreren dominerte Latvias første runde av verdensmesterskapet i rally, og ledet løpet fra start til slutt med en eksepsjonell oppvisning av rask og kontrollert kjøring. Oliver og kartleser Elliott Edmondson var raskest på syv av de første åtte etappene, og hadde opparbeidet seg en ledelse på et halvt minutt innen fredag kveld. Derfra kontrollerte de løpet fra første plass ombord i en Škoda Fabia RS Rally2 som fungerte perfekt.

Med to seire og to andreplasser fra fem starter i årets WRC2, er Oliver glad for å lede mesterskapet.

“Dette var et godt resultat for oss,” sa han. “Vi visste fra forrige runde i Polen at det er mange raske førere som liker disse raske grusveiene i WRC2 – jeg ønsket å få en veldig sterk start her for å prøve å sette listen.

Opparbeidet god ledelse

“Det startet med en god tid på torsdagskveldens etappe hvor vi tok 10 sekunder fra vår nærmeste rival i mesterskapet. Fredag morgen var vanskelig, det var så glatt enkelte steder med mye løs grus. Vi presset hardt, og vi klarte å vinne etappene og opparbeide en god ledelse.

“Gjennom lørdag og søndag prøvde vi å ta vare på forspranget og kjørte med litt i reserve. Vi hadde jobbet veldig hardt for å bygge opp denne ledelsen gjennom den første dagen, vi ønsket definitivt ikke å kaste det bort med en feil. Det var en stor lettelse å komme gjennom den siste etappen og ta seieren – det føles som ganske lenge siden vår siste maksimale poengsum i Sverige, så denne var fin.

Gode minner fra Latvia

“Bilen var fantastisk, jeg må takke hele teamet og Elliott, som gjorde sin vanlige fantastiske jobb.

“Og selvfølgelig var jeg glad for å komme tilbake til Latvia. For meg og familien min er det et spesielt sted, det var her jeg startet karrieren min. Det var kult å se noen gamle venner og til og med huske noen av veiene. Det var et morsomt rally med noen fantastiske etapper.

“Med Polen og Latvia unnagjort, ser vi nå frem til moroa i Finland om litt over en uke. Jeg kan nesten ikke vente.”


Fotos: Copyright © 2024 Oliver Solberg’s office, All rights reserved.