Oliver leverer «utrolig» seier i Rally Finland


Oliver Solberg økte ledelsen i WRC2-mesterskapet med en enestående seier i Secto Rally Finland, og kjørte inn til en imponerende femteplass totalt i Jyväskylä.


Monster Energy-førerens seier, etter fire dager med kamp gjennom skogene i Midt-Finland, var hans tredje for sesongen – og dermed fortsatte suksessen fra Rally Latvia.

Det tredje maksimale poengscoret, kombinert med to andreplasser, gir ham en klar ledelse i WRC2-mesterskapet.

Etter å ha blitt nummer seks totalt og dominert fjorårets Secto Rally Finland, sa Solberg at årets løp var enda bedre.

“Ærlig talt,” sa han, “håpet jeg på et lignende resultat som i fjor – men å gjøre det enda bedre: å bli nummer fem totalt i stedet for seks og å vinne WRC2 er veldig, veldig spesielt. Dette har vært en utrolig helg for Elliott (kartleser) og meg.

“Først vil jeg takke Elliott – som vanlig har han vært perfekt. Dette er en stor uke for oss begge, det raskeste rallyet i sesongen og et så komplisert og raskt arrangement. Jeg kunne bare ikke gjort det uten ham. Det samme gjelder resten av teamet, alle legger ned så mye arbeid, og dette resultatet står vi sammen om. Det har vært fantastisk.!

“Selve rallyet var egentlig ikke så komplisert. Det største var været og forholdene på fredag; vi hadde litt regn, så ikke regn, så tørket det, så regnet det igjen, og hele tiden var vår hovedkonkurrent – Jari-Matti Latvala (Toyota-teamsjef og WRC2-konkurrent) – langt bak oss på veien, og vi visste jo ikke hvordan forholdene egentlig var for ham.

“Jeg presset ikke så hardt på fredag, kanskje 90%. Jeg ønsket å holde noe i reserve og ikke ta den store risikoen. Det samme gjaldt lørdagen. Faren min slo rekorden der for 20 år siden, så det var faktisk ganske emosjonelt å kjøre hele etappen igjen. Det var en enestående opplevelse!

“For søndag handlet det om å unngå feil og bringe bilen hjem for å ta poengene. Stemningen i Laajavuori i morges var utrolig – jeg tror ikke jeg noen gang har sett så mange tilskuere i Finland eller så mange svenske og norske flagg.

“Jeg må gratulere Jari-Matti, han gjorde en veldig fint løp. Men for meg er det en stor lettelse og en så fantastisk følelse å ha vunnet dette. Å vinne i Finland er en veldig, veldig stor ting, og å gjøre det to år på rad er fantastisk. I kveld kan vi feire, og så må vi fokusere på å prøve å fullføre jobben og vinne denne tittelen.”

Fotos: Copyright © 2024 Oliver Solberg’s office, All rights reserved.