Oliver Solberg avslutter Rally Chile med en perfekt søndag

Oliver Solberg var raskest på alle etapper på den siste dagen av Rally Chile og gjorde alt han kunne for å sikre seg årets WRC2-tittel.


Nå må han og kartleser Elliott Edmondson vente og se om en eksepsjonell sesong med tre seire og to andreplasser på seks mulige resultater er nok til å krone dem til verdensmestere.

Monster Energy-fører Oliver ankom denne ukens Rally Chile, hans siste WRC2-løp for sesongen, vel vitende om at en seier ville sikre ham tittelen. Lørdag ettermiddag ledet han løpet, og mesterskapsplanen så ut til å gå knirkefritt. Dessverre førte en sakte punktering på den nest siste etappen på dag to til at 23-åringen falt tilbake til fjerdeplass.

Som den fighteren han er, satte Oliver seg målrettet bak rattet i sin Škoda Fabia RS Rally2 og ga alt på søndagens etapper.

På bare 54 kilometer med fartsprøver på veiene rundt Concepción, tok han 38 sekunder på alle konkurrentene og var uslåelig på alle fire etappene. Dette har vært gjennomgangstonen for Oliver gjennom hele sesongen. I 2024 har ingen vunnet flere runder eller flere etapper, og ingen har ledet lenger.

“Vi har gjort alt vi kunne,” sa Oliver. “Vi kom hit og visste at en seier ville være nok, og det så veldig bra ut. Jeg var komfortabel med bilen, med tempoet og alt. Dessverre hjalp ikke hendelsene lørdag ettermiddag oss.

“I dag kunne vi ikke gjøre annet enn å gi alt. Elliott og jeg hadde det veldig gøy i bilen i dag, vi kjørte ganske hardt, og å vinne alle etappene er noe fint. Men nå må vi vente. La oss se hva som skjer når de andre gutta fullfører de neste to rallyene.

“I WRC2 tar man de seks beste resultatene fra syv starter – man kan starte i hvilke syv løp man vil. Det er litt rart, jeg tror vi alle ønsker å gjøre konkurransen litt mer rettferdig når man kjemper mot hverandre og vet hvem som er vinneren.

“Det er som det er. Vi har kjørt våre syv rally, og uansett hva som skjer, om vi vinner tittelen eller ikke, er jeg superstolt av sesongen Elliott og jeg har hatt med de fantastiske menneskene hos Škoda Motorsport og Toksport. Jeg vil takke alle for det de har gjort, den harde jobben de har lagt ned. Det har vært en fantastisk sesong.

“Og Chile har vært utrolig også. Fantastisk rally og folk. Takk til alle fansen der ute – det har vært en glede å konkurrere her.”

Oliver vil nå følge med på rivalenes fremgang i Central Europe Rally (17.-20. oktober) og sesongavslutningen Rally Japan i november.

Fotos: Copyright © 2024 Oliver Solberg’s office, All rights reserved.