Verlo klar for VM i gokart med “Bergensvær” i Portugal!

Denne uken reiser gokart-føreren Tobias Seilen Verlo fra Bergen til Portimão i Portugal for å kjempe om verdensmestertittelen.


Han stiller i KZ2-klassen, som har hele 108 deltakere fra 31 nasjoner, inkludert tre nordmenn.

Verlo kjører for det tyske fabrikkteamet Maranello – SRP Racing, de regjerende World Cup-vinnerne. Han har tidligere kjørt for dem under det tyske mesterskapet i Mülsen. Med seg til Portugal har han et sterkt team bestående av pappa Øystein, broren Magnus, og Kåre Thunem fra Maranello Norway, en viktig støttespiller for Tobias.

Mesterskapet starter torsdag med fri trening, før kvalifiseringen går av stabelen fredag. Lørdag kjøres heatene som avgjør hvem som går videre til søndagens finale. Kun 72 av de 108 deltakerne kvalifiserer seg til pre-finalen (superheat), og kun 36 får kjøre den store finalen.

Det er meldt regn, “Bergensvær”, i helgen, noe som kan gi Verlo en fordel. Han er tross alt vant til regnfulle forhold fra Bergen. Selv om teamet ikke har fått testet banen på forhånd, slik mange konkurrenter gjorde under “Champions of the Future”-løpet for 1,5 uke siden, er de optimistiske og gleder seg til å konkurrere mot verdenseliten i en spennende uke i Portimão.

Se også: Tobias Verlo har familien i ryggen

Fotos: Verlo Motorsport