Olivers magiske helg mistet litt sjarm

Oliver vant sin første EM-runde i rallycross i magiske Höljes – bare for å miste seieren noen timer senere fordi en del på bilen hans ble veid og funnet for tung.

OPPDATERT

Bunnplaten på hans Hyundai i20 RX var tre kilo for tung i henhold til reglementet i forbindelse med den tekniske undersøkelsen av bilen etter finalen. Til tross for at han hadde den ekstra vekten gjennom finalen og fortsatt vant, ble han diskvalifisert.

-Det er første gang jeg har hørt om at noen blir straffet for å være overvektig, sa den HTB Racing-støttede stjernen.

-Men slik er reglene, og vi forholder oss til reglene, la han til.

SE FINALE THRILLEREN HER

Vant i Höljes som 13-åring

Med en helg fri mellom Safari Rally Kenya og Rally Estonia, fant Oliver en mulighet til å få litt mer setetid og grep om rattet. Seieren i finalen var svært populær ettersom løpet gikk i Oliver og familiens bakgård i Värmland.

Oliver ble i 2018 nordisk mester i rallycross. Han var heller ikke fremmed for å vinne i Höljes. Som 13-åring i 2014 vant han et nasjonalt løp i crosskart på den legendariske banen.

Slapp følelsene løs

Etter å ha latt følelsene slippe fri og feiret seieren på seierspallen, og etter de første klemmene fra mamma og pappa, sa han:
-Pappa og jeg ble før helgen enige om at vi skulle gå for seier siden ingen i familien har gjort dette før, bortsett fra min mors onkel tilbake i 2009.

En seiersglad Oliver Solberg

-Løpet holdt VM-nivå, og for å vinne i dette selskapet, må en være på sitt absolutt beste. Det føltes veldig bra hele helgen. Eneste gang vi hadde litt problemer, var rett før finalen. Noe skjedde med styringen. Da jeg kom til service var alt bra, men på vei ut igjen styrte jeg til venstre og bilen gikk til høyre. Så da måtte vi en tur tilbake igjen. Noe skjedde med styrestaget. Jeg trodde alt var over.

PARC FERMÉ: Solberg disket etter finaleseieren i Höljes

Gav alt

-I finalen hadde jeg intet å tape og ga alt for et best mulig resultat. Av en eller annen grunn gikk det helt fint med styrestaget så lenge bilen hadde fart.

-Jeg har alltid elsket rallycross, og sporten har alltid stått mitt hjerte veldig nært. Helt klart er det at rally-VM er mitt fokus, det eneste sådan, men jeg elsker å kjøre billøp, og denne helgen kjente jeg på stor glede og tilfredshet med å kjøre. Følelsen var riktignok ikke så god et par timer etter løpet – men vi hadde det veldig gøy på veien, og jeg skal ta med selvtilliten videre.

Mange gode opplevelser

-Det var fantastisk å tilbringe helgen med familien min og alle vennene mine i HTB Racing, Monster Energy, Helmia og Schaktmiljö. Jeg beklager måten løpet endte på, men det er slik det er, og nå handler det om å ta med oss videre alle de gode følelsene vi hadde denne helgen.