Oliver Solberg med sensasjonell seier i Rally Chile

Oliver og Elliott ankom Sør-Amerika med håp om å avslutte deres 2023 World Rally Championship-program på samme måte som de startet i Monte Carlo: som de raskeste av Rally2-bilene.


Og det klarte de. Med stil.

Se videointervju med Oliver Solberg her:

– For et rally, smilte Oliver. – Fra øyeblikket vi møtte tusenvis av fans på åpningssermonien på torsdag til slutten av siste etappe, har dette vært en veldig spesiell opplevelse. En stor takk til Toksport som har vært så fantastiske å jobbe med i år. De gutta har jobbet beinhardt for å holde bilen i topp stand og jeg er så takknemlig, sier Oliver Solberg.

– Veiene her er bare fantastiske, og å vinne her er en perfekt måte å avslutte vår WRC2-sesong. Selvfølgelig ville det ha vært fint å ta tittelen, men jeg kan ikke deppe over hvordan året har gått.

Røffe grusveier i Chile

– Mer enn noe annet ønsket jeg å vise fart i år, og det tror jeg vi har gjort det. Vi har vunnet etapper og rallyer, og jeg og Elliott kan være stolte av det vi har gjort.

Rally Chile var annerledes. Mens han reflekterte over sin sør-amerikanske debut, sa Oliver at han trengte en annen strategi på grusveiene i landet ved Stillehavet.

– Når vi så hvor grove veiene var, skjønte vi at vi måtte tenke oss om, sa han.

– Gjennom lørdagen prøvde vi å være forsiktige og ta vare på dekkene. Jeg unngikk å skrense så mye, bremset mer progressivt, og tenkte hele tiden på å holde bilen så rett som mulig.

– Jeg ønsket å være i en god posisjon før den siste etappen av dagen – vi visste at denne var den mest krevende for dekkene. Det var vanskelig til tider, når du kommer til slutten av etappen og ser at sekundene går i feil retning, men jeg hadde en plan og jeg holdt meg til den.

Olver kjørte over et sekund raskere per km enn den nærmeste Rally2-føreren

Resultatet?

En tid som rystet serviceparken og etterlot Olivers WRC2-rivaler i sjokk.

Han kjørte over et sekund raskere per km enn den nærmeste Rally2-føreren og sjette totalt og det mot biler med nesten dobbelt så mye kraft som hans Fabia.

– Planen fungerte, smilte Oliver ved mållinjen. – Jeg var ganske fornøyd med den der. Som jeg sa, når du ser de andre gutta vinne tid, er det frustrerende – men prioriteten var å spare dekkene og spille et lengre spill.

Dette er en god måte å avslutte året på: en WRC2-seier og en annen topp-seks plassering totalt i en WRC-runde. Det er fint. Veldig fint avslutter Oliver Solberg,


Fotos: Copyright © 2023 Oliver Solberg’s office, All rights reserved.