Andreas Bakkerud er klar for sin 8. Strake VM-Sesong

Andreas Bakkerud har signert med det franske teamet GCK og er klar for sin 8. strake VM-Sesong. 

Nå er han klar for revansje etter fjorårets kjedelige andreplass sammenlagt i VM!
Bakkerud tar med seg fjorårets teamkollega Liam Doran og hovedsponsor Monster Energy til sitt nye team, der de skal kjøre to Renault Megane RX bygget av GCK.  
– Vi viderefører suksessen fra i fjor, og Monster Energy GCK RX Cartel er klar for å skape god underholdning – og kjempe for de øverste plassene i år også!

– Det er en utrolig lettelse å få dette på plass nok en gang.

VM i Rallycross kjøres i 2020 over 10 runder, og siden starten i 2014 har Bakkerud stilt til start i alle løp. Veien fram til årets sesong har imidlertid nok en gang vært kronglete:  
– Det er en utrolig lettelse å få dette på plass nok en gang. Avslutningen på fjoråret var den verst tenkelige for min del. Skuffelsen over andreplassen sammenlagt etter å ha endt likt på poeng med vinneren satt i lenge. Det er imidlertid historie nå, og det er bare å fokusere framover!

Tøft å klare det økonomiske budsjettet

Det var dog ikke klart før i siste sekund at det faktisk ble kjøring dette året:
– Det har jo alltid ordnet seg for meg, men denne gangen var jeg faktisk egentlig forberedt på at det ikke ble full sesong. I fjor var vi vel ett kvarter unna fristen, i år var vi mye nærmere, forteller Bakkerud med ett glis og utdyper: – Det er tøffere og tøffere hele tiden å klare det økonomiske budsjettet, og mine lokale partere er de som gang etter gang gjør dette mulig, det er jo takket være deres bidrag, og ikke minst støtte fra dem og supporteren mine at dette gikk for åttende gang. 

Valget av GCK

Det franske teamet GCK Competition skal drifte bilene Bakkerud og Doran skal kjøre, og har flere innovative løsninger:  – Jeg har testet bilen og vet det bor ett potensiale i den som de ikke helt har klart å få fram så langt. Teamet har imidlertid jobbet mye siden siste løp i fjor, og jeg har troen på at vi sammen skal kunne å ta denne bilen opp på toppen, forteller Bakkerud. 
Han er også klar på at valget av GCK var bevisst i forhold til deres tanker om sporten videre: – De har klare tanker om framtiden, og veien inn mot elektrisk. De har en oppriktig interesse for og også være med å utvikle sporten videre, noe jeg synes er både viktig og spennende!

Først skal det imidlertid kjempes en ny VM-sesong på gammelmåten, med røyk, smell og over 600 hk i 10 runder fram til en verdensmester kan kåres i Cape Town i November. 
– Jeg ydmyk foran denne sesongen med ny bil og nytt team igjen, men jeg har vært der før, så jeg vet hva som kreves, avslutter Bakkerud med ett smil!

Årets VM-sesong i rallycross innledes i Barcelona 18. –19. April