Oliver jakter Royal Rally-dobbel i Sverige

Familieutflukter blir ikke så mye bedre enn dette.


Nå er det klart for Royal Rally of Scandinavia (13.-15. juni), kjent i Solberg-huset som den ultimate familiekampen. Det er Oliver mot Petter. Ungdom mot erfaring. VM-utfordrer mot tre ganger verdensmester.

Det er far mot sønn

– Jeg kan ikke vente, sier Oliver, som vant den aller første Royal Rally of Scandinavia for 12 måneder siden.

– Vi snakker mye om denne kampen, om hvem som skal vinne mellom meg og faren min og alt det der er veldig hyggelig – men det viktigste er at jeg bare gleder meg til å å konkurrere mot ham igjen.

Tror på tøff konkurranse

Olivers Škoda Fabia RS Rally2 og Petters familievennlige Volkswagen Polo R5 vil ha en ny dekor for dette arrangementet – begge bilene reflekterer partnerskapet med Safedrive, Norges mest solgte alarmanlegg.

Karlstad-runden av European Rally Championship sparkes i gang med en publikumsvennlig superspecial torsdag kveld før konkurransen går mellom trærne i to dager med flatoutkjøring gjennom Värmlands skoger.

– Jeg tror konkurransen blir tøff, det er noen veldig raske førere i ERC. Jeg vant i fjor, det hadde vært fint å gjøre det samme denne gangen. Og selvfølgelig hadde det vært fint å slå Pappa.

Solberg senior er ute for å kose seg.

– Hva sa Oliver? Sa han det samme? Sa han at han skulle slå meg? Hvis han gjorde det kan du si til ham at jeg vinner!, ler Petter Solberg.

– Alvorlig talt, dette blir skikkelig gøy. Vi gjorde det før, da vi konkurrerte på Rally GB i 2019. Fortalte han deg hvem som vant da? Spør ham om det!

– Det er så hyggelig for fansen og for familiene våre å komme og se på dette. Det er så nært hjemmet vårt, og Oliver var den som virkelig presset meg til å gjøre det. Poloen sto bare der – bilen fortalte meg også at jeg burde gjøre det. Bilen har ikke blitt rørt i det hele tatt siden Oliver brukte den til å vinne i fjor. Den har bare stått der de siste 12 månedene…

Rallysportens mest omtalte familiefeide er i ferd med å avgjøres på de svenske etappene. Oliver og Petter er klare, Elliott Edmondson og Jonas Andersson (deres respektive co-drivere) er klare og bilene deres er klare.

– Ikke tro på ham

Oliver gir seg ikke: – Fortalte han deg at bilen hans har stått der i ett år uten arbeid? Ikke tro på det! Han har jobbet og stått i med den. Han har arbeidet på bilen, trent på treningsstudioet, i simulatoren, på firhjulingen, og så på bilen igjen, forklarer Oliver entusiastisk, men avslutter:

– OK, jeg tuller nå … men bare litt!”


Fotos: Copyright © 2024 Oliver Solberg’s office, All rights reserved.