Bakkerud på pallplass på Håskenracet

Andreas Bakkerud tok 3. plassen på Håskenracet i go-kart på NMK Andebu.

Vi har tatt en prat med Andreas midt i denne Covid-19-sommeren og han hevder at go-kart er den aller beste treningen.

– Etter lite med rallycross kjøring har jeg brukt tiden de siste månedene på å kjøre mye gokart. Med to lengre treningssamlinger på Østlandet i sommer på 6 ulike baner var det klart for «comeback» siden 2007 sesongen hvor jeg sist kjørte full sesong i gokart.

– Det er en stund siden du har hevdet deg på go-kart banen …

– Jeg var faktisk raskest på trening fredagen, raskeste rundetid i 2. omgang og i finalen, men jeg hadde noen rævva starter som gjorde at jeg måtte bruke mye tid på forbikjøringer.

– Hvordan føltes det å komme tilbake i go-karten?

– Vi endte på 3. plass til slutt, som var et meget bra resultat, forteller Bakkerud entusiastisk og fortsetter: – Kroppen har tatt kjøringen bra, men det var megatungt! Jeg mener gokart er den beste treningen uansett motorsport!

Andreas Bakkerud på 3. plass flankert av bergenseren Andre Steindal som tok 1. plassen.

Alle fotos: Andreas Bakkerud / team