Andreas Bakkerud testet Extreme E

I forrige uke fikk Andreas Bakkerud sin første test med den nye elektriske rallybilen som skal brukes i mesterskapet Extreme E. Bergenseren er aktuell som en av førerne i mesterskapet, som starter med et løp i Saudi-Arabia i slutten av mars.

Extreme E er et nytt bilsportmesterskap hvor det skal kjøres med elektriske biler på steder hvor klimaendringer har gjort seg gjeldende for å skape oppmerksomhet rundt global oppvarming, og vise at elektrisk mobilitet kan være en del av løsningen for planeten.

I denne videoen forklarer Andreas hvordan dette funker

Løpene vil ha etapper som minner litt om Dakar Rally, og en kvinnelig og en mannlig deltaker skal dele på hver bil. En rekke velkjente team fra internasjonal motorsport er klare som X44, eid av Formel 1-verdensmester Lewis Hamilton, Andretti Autosport, Abt Sportsline og Chip Ganassi Racing. Flere førere er allerede klare som svenskene Mattias Ekström og Timmy Hansen, amerikanerne Kyle Leduc og Sara Price, og Katie Munnings fra Storbritannia.

Andreas tester Odyssey 21

En annen som er aktuell er den norske rallycrossføreren Andreas Bakkerud. I forrige uke fikk han teste bilen, som heter Odyssey 21, for første gang.

– Jeg har ventet på denne testen i lang tid, og selv om solen var lav og det var støv overalt, så var dette utrolig moro. Extreme E er annerledes enn motorsport jeg er vant til, og krever også en annen kjørestil. Det var utrolig kult med alle de forskjellige knappene og innstillingene, sa Bakkerud etter testen.

Bakkerud, som i fjor ble nummer to i VM i rallycross, ble fort vant til bilen.

– Bilen var lettkjørt, og jeg brukte ikke lang tid på å lære meg bilen. Den har et enormt dreiemoment, og alt dreier seg om å få godt grep når du sladder rundt svingene. Jeg er jo en rival til både Mattias Ekström og Timmy Hansen, så da jeg hørte at de skulle kjøre Extreme E, så visste jeg at også jeg måtte prøve. Mitt mål i karrieren er å vinne alt som er, og hvis jeg får sjansen til å kjøre Extreme E, så vil målet være å vinne der også. Jeg liker kombinasjonen av konkurransen og budskapet om å hjelpe planeten.

Andre som har testet bilen er den finske Formel 1-føreren Valtteri Bottas, den amerikanske rallyføreren Ken Block, og den tyske Formel 3-føreren Sophia Flörsch. En annen som er aktuell er den svenske Continental-ambassadøren Mikaela Åhlin-Kottulinsky.

Continental er både hovedsamarbeidspartner og dekkleverandør til Extreme E.

– Vi er med i Extreme E fordi vi har tro på prosjektet. Vi er opptatt av bærekraft, og mener elektrisk mobilitet er en av løsningen for å bremse den globale oppvarmingen. Jo mer oppmerksomhet Extreme E kan få, jo bedre er det, og for vår del i Norge hadde det vært utrolig gøy om Andreas Bakkerud blir en av deltakerne, sier produktsjef i Continental Dekk Norge, Knut Knudsen.