Oliver inn i topp-ligaen

Tenåringen skal kjøre Hyundai i20 Coupe WRC allerede i årets andre WRC-runde.

Bare en god måned etter han ble med i Huyndai-teamet, rykker han opp til den største klassen og skal kjøre en fullblods WRC-bil.

Oliver debuterer på WRC’s høyeste nivå allerede på Arctic Rally Finland senere denne måneden, bare to år etter 19-åringen kjørte sitt første offisielle rally.

Her deler Oliver den store nyheten med sine følgere

Hyundai i20 R5 byttes ut med Hyundai i20 Coupe WRC

– Hyundai i20 Coupe WRC-bilen er helt ny for meg, sier Oliver Solberg. Det kommer til å bli mange ting å ta fatt på og ikke minst forstå. Hyundai i20 Coupe WRC har for eksempel flere gir enn jeg er vant med: Den har seks gir i stedet for fem, slik jeg er vant med. Og så har den rattgir (F1-gir) som også skal læres.

Hyundai i20 Coupe WRC er betydelig sprekere enn Hyundai i20 R5

– Bare helt fantastisk

– Dette er en helt fantastisk nyhet og en enorm mulighet for Oliver, sier en opprømt Htb Racing-sjef Ronny Laastad.

For sponsorgruppen i Htb Racing og alle selskapene som som står bak, er dette en unik mulighet.

– Så vidt meg bekjent har ingen andre norske selskaper fått være med på noe tilsvarende før. Htb Racing-gruppen har hatt troen på Oliver fra starten av og det er utrolig gøy å se den vanvittig raske utviklingen hans og det han nå har oppnådd.

Det koker allerede i norske og internasjonale medier etter dagens nyhet

Glad for å kunne gi Oliver denne muligheten

Hyundai Motorsport Team-sjef Andrea Adamo sier at han ønsker å se Oliver få mest mulig ut av denne muligheten og gleder seg til å se smilet til Oliver.

– Vi ser selvsagt frem til å se hva han får til, men vi legger ingen press på skuldrene hans nå under debuten, sier Adamo.

LES FLERE NYHETER OM OLIVER FRA HTB RACING


Tekst: Knut Steen Rakner / Ruck.no