Ny pallplass for Isabell Rustad i 3. runde av NM i Baneracing på Rudskogen

Isabell Rustad (16) hadde en god helg på Rudskogen denne helgen og havnet på en meget pen 3. plass.

Isabell slet med å finne det rette tempoet og hadde clutch problemer i 2 NM runde i Sokndal for 2 uker siden, og var spent på om hun kunne løfte seg sportslig denne helgen.

-Vi har bygd om differensialsperren i girkassa igjen slik at den ikke er like stiv, og bilen ble mye lettere å kjøre, og jeg fikk mer flyt i kjøringen denne helgen, forteller Isabell og fortsetter: I tillegg til å kjøre NM i GT5 valgte vi å melde oss på i klasse Norsk ClubSport som er en forenklet Racing klasse. Det for å få mer kjøretrening og mulighet for å teste oppsett på bilen uten å ta risiko i NM rundene. Dette ga oss en del gode svar som vi profiterte på gjennom helgen.

F.v.: Eirik Wenaas Schei, Hans Petter Emilsen, Isabell Rustad

I GT5 NM kvalifiserte Isabell seg til 10 startspor av 41 biler.

Løp 1: Fra 10 startspor kjørte hun jevnt gjennom hele racet og ble til slutt nr. 8.

Løp 2: Fra 8 startspor hadde hun en bra start og avanserte til 4 plass på første runden, etter 2 runder fikk hun en liten «kyss» på bakskjermen og holdt på å snurre, og hun fikk virkelig prøve seg på breisladd og klarte mesterlig å ta seg inn igjen. Hun tapte noen plasser og falt ned til 9 plass, men klarte å kjøre seg opp til 7 plass igjen i mål.

Løp 3: Fra 7 startspor hadde Isabell en knallstart og kom ut som nr. 3. Etter ca. halvkjørt avanserte hun til 2 plass, men mot slutten ble hun forbikjørt og falt ned til 3 plass i mål, og tok dermed sin andre pallplass for året.

-Det ble en ganske så god helg som toppet seg med pallplass i tredje finale. Jeg hadde håpet på topp 6 plassering på kvalifiseringen, men 10 plass var heller ingen stor nedtur. Syntes vi hadde en fin progresjon gjennom helgen og jeg tok med meg bra med poeng i NM totalt sett. Tusen takk til Onkel Per Jørgensveen for gode råd og tips som ga meg god progresjon i helgen. Nå gleder jeg meg allerede til neste NM runde som også går på Rudskogen i August.

Uoffisielt etter 3 helger med 9 løp ligger Isabell på 5. plass sammenlagt i NM

Isabell kjører klasse GT5 med en Peugeot 206 GTI med ca. 180 HK. Dette er en klasse for lett trimmede biler og den største klassen i antall deltagere i NM. Man kan kjøre fra det året man fyller 15 år, og damer og menn kjører sammen uten noen øvre aldersgrense. Isabell ble også historisk tidligere i år hvor hun er den yngste kvinnen som har vunnet en NM runde i Norsk Racing, og det i en alder av 16 år.

Racing NM fortsetter på Rudskogen Motorsenter igjen 13-14 August.

Allerede førstkommende helg skal Isabell igjen kjøre, da i NM i gokart på Varna utenfor Moss.

Resten: Privat
Teskt: Tommy Rustad