Isabell Rustad kjørte inn til ny pallplass

Isabell Rustad (17) fra Harestua og NMK Hadeland som kjører for HTB Racing hadde nok en god helg i forbindelse med 4 NM runde i Baneracing på Rudskogen i helgen, 13 og 14 august.

Etter nesten 2 måneders sommer opphold var det i helgen klart for 4. og nest sist NM-helg i Baneracing på Rudskogen i Rakkestad

-Siden forrige NM runde som også gikk på Rudskogen i juni måned har jeg ikke kjørt noe med min GT5 bil. Jeg har derimot kjørt NM i gokart hvor jeg kom på 13 plass, og holdt meg aktiv med en ukes treningsleir i turn og noen fjell turer i ferien. Derfor var det ekstra godt å kunne komme i gang med Racing sesongen igjen. Sier Isabell Rustad

F. v.:: Lars Erik Nilsen, Hans Petter Emilsen og Isabell Rustad

På kvalifiseringen kjørte Isabell seg til 6. startspor i finale 1, av 34 biler.

• Løp 1: Fra 6 startspor hadde Isabell en god start og kom ut som nr. 4, og kjørte jevnt gjennom hele racet og ble til slutt nr. 5.
  • Løp 2: Fra 2 startspor hadde hun en knallstart og tok ledelsen på første runden, men grunnet en kollisjon mellom 3 biler ble det rødt flagg og ny start. I omstarten kom hun ut som nr. 2. Det ble mye fighting og hun falt tilbake på 6 plass halvveis i løpet, men kom seg til slutt inn til en super 3 plass i mål. Nok en ny pall plass.
  • Løp 3: Fra 4 startspor hadde Isabell nok en knallstart og kom ut som nr. 2. Utover i løpet ble hun hardt presset av tre BMW førere som alle ligger topp 3 i NM. Hun kjempet hardt i 4-5 runder med å holde de bak seg, men de ble for raske med sine motor sterke biler og kom seg forbi. Dermed ble det nok en fin 5 plass.

Se intervju med Isabell

Intervju med Isabell Rustad

Tok med seg mange poeng i helgen

-Totalt ble det en bra helg som toppet seg med en ny pallplass i andre finale. Den fine tette fighten jeg hadde med BMW`en i tredje finale var veldig spennende, krevende og ga meg masse fin kjøretrening. Jeg tok med meg mange poeng i helgen med tanke på NM totalt. Vi kjører totalt 15 NM løp fordelt på 5 helger, og de 3 svakeste resultatene kan strykes, så det er helt åpent når det gjelder sammendraget, men med marginene på min side er det fortsatt håp om å kunne ta medalje i årets NM. Nå gleder jeg meg allerede til NM finalen som kjøres på Vålerbanen 3-4 September. Sier Isabell

Uoffisielt etter 4 helger med 12 kjørte løp ligger Isabell på 5 plass sammenlagt i NM.

Yngste kvinnen som har vunnet en NM runde i Norsk Racing

Isabell kjører klasse GT5 med en Peugeot 206 GTI med ca. 180 HK. Dette er en klasse for lett trimmede biler og den største klassen i antall deltagere i NM. Man kan kjøre fra det året man fyller 15 år, og damer og menn kjører sammen uten noen øvre aldersgrense. Isabell ble også historisk tidligere i år hvor hun er den yngste kvinnen som har vunnet en NM runde i Norsk Racing, og det i en alder av 16 år.

Racing NM avsluttes med finale på Vålerbanen 3-4 september.

Vedlagte bilder kan fritt benyttes mot kreditering til fotograf.

Kjørebilder på banen: Motorphoto by Jørn
Pallbilde: Privat, Fra venstre: Lars Erik Nilsen, Hans Petter Emilsen og Isabell Rustad