Oliver Solberg skal kjøre Toksport ŠKODA i WRC2

Oliver Solberg og Elliott Edmondson skal konkurrere i årets verdensmesterskap i rally (WRC2) bak rattet i en ŠKODA Fabia RS Rally2. Årets satsing ledes av det tyskbaserte Toksport-teamet.

Teller poeng fra Sverige

21-åringen starter allerede i neste måneds Rallye Monte-Carlo, men utfordringen hans om WRC2-tittelen begynner hjemme, i Rally Sweden i februar.

“Jeg er veldig spent på neste sesong,” saier Oliver. “Å jobbe med Toksport er en flott måte å fortsette reisen vår på. Alle vet hvor konkurransedyktig WRC2 er, og det er fantastisk å være der og kjempe med så mange flotte sjåfører og biler.

“Jeg er også superstolt over å ha på meg Monster Energy-farger igjen. Disse gutta har vært sammen med meg og familien min i så lang tid – det føles som om de er en del av familien vår!”

Oliver begynner å telle WRC2 poeng fra og med Rally Sweden

“Den nye Fabia RS Rally2 er bilen alle har snakket om. Jeg testet den for første gang i Frankrike tidligere denne uken og ble virkelig imponert. Jeg følte meg med en gang komfortabel med bilen og er trygg på tilbakemeldingene. Ærlig talt, det var så kjekt å sette seg bak rattet for en test med et stort, stort smil om munnen.

“Jeg var også veldig fornøyd med Toksport. Serkan (Duru, teamsjef) og resten av gutta er så profesjonelle – det er det samme som å jobbe med et fabrikkteam. Ingenting var et problem for dem; å konkurrere med dem i 2023 kommer til å bli fantastisk.”

LES FLERE NYHETER OM OLIVER SOLBERG

Oliver ser frem til Rallye Monte-Carlo (Monaco, 19.-22. januar), og sa: “Monte er alltid en stor, stor utfordring. Været kan være veldig utfordrende, og egentlig kan alt skje.
Jeg vil bruke dette rallyet til å forstå mer om bilen og teamet, men for meg skal poengene telles fra neste runde i Sverige.

«Som du kan forestille deg, elsker jeg Rally Sweden – det har alltid vært en stor uke hjemme hos familien min – og jeg kan ikke tenke meg et bedre sted å begynne å telle poengsummene våre i WRC2.

“Et nytt eventyr står for døren.”

Se video fra første test-runde i 2023-bilen

Fotos: Oliversolberg.com