Knusende seier til Hauger

“Dominant Dennis” holdt posisjonen hele veien til mål


Dette er Haugers tredje seier i Formel 2-karrieren. I 2022 vant han sprintløpet i Monaco og hovedløpet i Aserbajdsjan.

Fra pole position og på slicks dekk tok Dennis umiddelbart ledelsen. Det var fryktelig vanskelige forhold med fortsatt våte partier.

Stort forsprang

Som leder måtte han føle seg frem for å finne grensene for grep og sørge for å holde feltet bak seg. Sakte men sikkert økte han tempoet og satte flere ganger løpets raskeste rundetid. Etter å ha opparbeidet seg et forsprang på 3 sekunder snurret australieren Jack Doohan lengre bak i feltet.

Safety Car ble sendt ut på banen og Dennis mistet forspranget. Under safety car perioden tiltok regnet, flere biler kjørte inn i pit og byttet til regndekk. Dennis valgte å fortsette på slicks under svært vanskelige forhold. Det gjensto 2 runder av løpet da safety car kjørte inn. Dennis bygget seg opp en ny luke raskt og vant Australias GP F2 Sprint løp.

Vanskelig føre

-Veldig vanskelig føre i dag men god fart og følte flyten var der spesielt mot midten av løpet. Blir spennende i morgen. Ikke lett i midten av feltet her men ta de mulighetene vi får og se hvordan strategiene blir så skal vi se hva vi kan få til, sier Dennis Hauger fra Melbourne i Asutralie.

Nå ligger Hauger på 4. plass i mesterskapet.

SE VIDEO-HØYDEPUNKTER FRA SPRINTEN HER (6 min 42 sek)

LES OGSÅ VG.NO: DENNIS HAUGER TOK SIN TREDJE FORMEL 2-SEIER

LES OGSÅ TV2.NO: HAUGER TIL TOPPS I MELBOURNE

Hauger på første plass, Crawford på andre og Maini på tredje plass.
Foto: @dutchphotoagency


Toppfoto: @dutchphotoagency
Andre fotos: 2023 Formula Motorsport Limited