Ville ha regn – fikk sol

Oliver Solberg avsluttet et frustrerende Croatia Rally med flere raskeste tider ombord på sin Škoda Fabia RS Rally2.


Den 21 år gamle Monster Energy-føreren var den raskeste Rally2-bilen på to av søndagens fire asfaltetapper rundt Zagreb. Det tempoet var det positive Solberg tok med seg fremover fra en utfordrende helg.

“Det har vært en tøff en,” sa Oliver. “På testkjøringen regnet det mye og veiene var veldig våte – i recce var det det samme, jeg hadde en veldig god følelse med bilen og bestemte meg for å gå til et vått oppsett med girkassen.

– Hadde det fortsatt å regne, ville bilen vært perfekt, sier Oliver Solberg

Dessverre kom solen frem

– Det var veldig vanskelig på tørt føre. Jeg tok en sjanse og det fungerte ikke. I utgangspunktet må du ta et valg på giroppsettet og jeg stolte ikke så mye på værmeldingene, men da veiene tørket, fungerte ikke bilen min så bra.

– Differensialoppsettet for vått er litt mer progressivt, med diffene mer åpne – jeg hadde ikke det samme trekket jeg trengte fra diffen. Det var en feil jeg gjorde. Det er frustrerende, men det positive er at jeg tok noen raskeste tider. Da veien ble litt mer skitten med mer gjørme, vant jeg noen etapper – ikke så mange som jeg skulle ønske, men noen.

-Vi høstet noen gode erfaringer. Jeg gjennomførte dette rallyet i fullt vått i fjor og nå helt tørt i år, så jeg forstår det ganske godt nå.

Oliver og co-driver Elliott Edmondson var ikke registrert for WRC2-poeng i Kroatia, men endte på tredjeplass av Rally2-løperne.

Preget av ulykke

Helgens arrangement ble kjørt under skyen av Craig Breens bortgang i en testulykke like før arrangementet. Olivers tidligere lagkamerat var i tankene hans gjennom hele rallyet.

– Craig var en så fantastisk person, fortsatte Oliver. Han hadde en slik kjærlighet og lidenskap for denne sporten – han elsket alle de gamle bilene og han elsket å snakke om rally hele tiden. Men fremfor alt det var han en av de hyggeligste og mest positive menneskene jeg kjenner – det er det jeg kommer til å ta med meg videre når jeg tenker på denne flotte fyren.


Alle fotos: Oliver Solberg’s office