Oliver ble kronet på Royal Rally of Scandinavia

Solberg familien feiret at Rally EM (ERC) endelig kom tilbake til Sverige denne helgen helgen.


Forrige gang Sverige arrangerte den prestisjetunge runden var tilbake i 2003.

Petter hadde med seg moren Tove som kartleser i sin Citroën C4 WRC mens Pernilla ble gjenforent med Mitsubishi Lancer Evo VI sp, hun brukte til å konkurrere på selve toppen av gruppe N verdensrally og Henning Solberg kjørte en Toyota Celica Turbo 4WD.

Dette var en veldig spesiell begivenhet.


21 år gamle Oliver viste tydelig autoritet og gjorde de svenske veiene til sine egne i rallyet. Han og kartleser Elliott Edmondson vant med 22,5 sekunder foran nåværende ERC-serieleder og tidligere Rally Argentina-vinner, Hayden Paddon.

I forkant av løpet viste Oliver og samarbeidspartneren Monster Energy stolt frem en Volkswagen Polo R5 med Ken Block-inspirert livré og Oliver leverte en kjøring som mer enn nok fortjente den nye utsmykkingen.

– Dette er et av de spesielle løpene! Selvfølgelig, som du kan forestille deg, betyr det mye for meg å kjøre på disse veiene, så nært hjemmet mitt og ikke minst vinne over disse gutta i europamesterskapet i rally, sier Oliver Solberg.

– Det var også spesielt fordi så mange fra familien min var her og vi alle hadde det så fantastisk – Men jeg visste at jeg måtte skape resultateter og det satte litt press på meg!

– Og det var en tøff kamp! Hayden [Paddon] kjørte knallbra og den første dagen var vi veldig nærme og det er dette jeg elsker, men til tider var det litt skummelt!
Vi hadde noen problemer med rattstammen og jeg kjempet litt med bilen for å holde den på en rett linje, og når du har turtallsbegrenseren på toppen og du ikke er sikker på om bilen går til venstre eller høyre… det kan bli interessant!

– Men dette var spesielle veier. Noen av de beste etappene jeg har kjørt og det var rart å se dem uten snøkanter. Det fint å få kjøre her før vi drar til Estland i neste runde.

– I tillegg til at så mange i familien min var her, var det flott å se min beste venn Isak Reiersen vinne Junior-EM.

Pernilla Solberg kjørte sammen med Ulrika Mattsson, som her tilbake i 2000.

Petter, Pernilla og Henning fullførte ikke hele løpet, men kjørte Ängebäckstorp-etappen fredag ​​og Colin’s Crest lørdag i Legende-delen. Og de elsket selvfølgelig hvert sekund.

Petter Solberg forteller:

– Fra det øyeblikket vi hørte om planene for Royal Rally of Scandinavia, bestemte vi oss for å komme sammen som en familie, og vi ønsket å gjøre dette til et spesielt løp.
Jeg tror vi gjorde det. Jeg kjørte Colin’s Crest så mange ganger i karrieren, så mange ganger i snøen og presset som faen for å vinne – men å være her igjen med moren min ved siden av meg var utrolig. Hun er 70, og hun hadde sitt livs opplevelse!

Petter Solberg tok med sin mor som kartleser

Pernilla Solberg fortsetter begeistret:

– Glenn [Olsson, rallydirektør] og teamet hans har jobbet så hardt på dette rallyet, og det var fantastisk. Det føltes som om det skulle kunne bli en WRC-runde igjen! Og å få kjøre med Ulrika [Mattsson, co-driver] i Lancer igjen var veldig, veldig hyggelig. Det føltes som om det var år 2000 igjen da vi startet dette store eventyret.

Henning Solberg var tilbake i en Toyota Celica Turbo 4WD

– Det var så kult å se så mye støtte der ute og dette var en veldig fin familieuke for oss. Vi hadde Alister [McRae] og familien hans med oss ​​og hadde det veldig gøy med mye mimring tilbake til fantastiske tider – mens de to barna Oliver og Max var ute og rev opp i skogen på firehjulinger! Det har vært flott, avslutter Pernilla.

Oliver Solberg stakk av med seieren i FIA ERC i helgen

Tekst og foto: Oliver Solberg’s office, PS 110% AB