Raskeste tid på halvparten av etappene

To uker etter å ha dominert på hjemmebane, var Oliver Solberg nok en gang i eksepsjonell form på denne ukens Rally Estonia.


21-åringen sikret seg en rekke etappeseire, men håpet om seier fikk seg en knekk etter en ødelagt fjæring på fredag ​​ettermiddag.

– Jeg kom hit med mål om å score verdensmesterskaps poeng og jeg ville virkelig vinne, sier Oliver Solberg.

120 km/t i gjennomsnitt

Raskest på 10 av 21 etapper

– Jeg hadde en så god følelse på testrundene, og det føltes ikke som om jeg presset hardt i det hele tatt, men dessverre ødela skadene på fredag disse ​​planene. Vi fikk et lite slag i et hjulspor og fjæringen ble ødelagt – det overrasket faktisk.

Med sin kartleser, engelskmannen Elliott Edmondson, oppnådde de raskeste tid på hele 10 av 21 etapper (48%).

Lørdagens etapper rundt Otepää var blant sesongens raskeste, med Oliver som i snitt kjørte 120 km/t på den ultraraske baltiske grusen. Utrolig nok var Olivers Fabia blant topp-10 totalt (hvor Rally2-bilen hans konkurrerte med det langt kraftigere Rally1-maskineriet) på hver lørdagsetappe.

Det er imidlertid ikke mye tid til å dvele ved helgens resultater; Det legendariske Rally Finland starter allerede om mindre enn to uker.

– La oss se fremover og mot Rally Finland om fjorten dager. Vi er ikke registrert for WRC2-poeng i Finland, men jeg skal fortsette og jobbe for å oppnå de raskeste tidene, avslutter Oliver Solberg.


Fotos: Copyright © 2023 Oliver Solberg’s office, All rights reserved.