Oliver Solberg vant

Oliver Solberg var i enestående form da han nok en gang vant Rally2-klassen i Rally Finland, som ble avsluttet i Jyväskylä søndag ettermiddag.


Oliver ledet den ultrakompetitive Rally2-kategorien (som inkluderte alle WRC2-deltakere) i nesten halvparten av etappene. Han var på topp tre i 16 av 22 etapper og vant syv av dem. Det var nok en demonstrasjon av dominans fra svensken og hans engelske kartleser, Elliott Edmondson.

Som forventet smilte Monster Energy-føreren i solskinnet ved målgang.

– Jeg er så glad, sa han. Da vi kom hit, hadde vi to virkelig dårlige runder bak oss i Finland [i 2021 og 2022].
Jeg ønsket virkelig få erfaring på disse veiene, forteller Oliver Solberg.

– På fredag tok jeg meg litt mer tid for å unngå feil og kjørte derfor med litt margin og unngikk ekstreme risikoer. Jeg ønsket å finne meg til rette og å få tilbake selvtilliten jeg savnet de siste to årene.

Sterk konkurranse

– Alle vet at de lokale sjåførene er sterke i Finland, så det å komme hit og slå alle sammen, er utrolig.

– I dag handlet det mer om å håndtere ting og kjøre i et anstendig tempo for å komme til mål med seieren.

Noe du angrer på i dag?

– Overhodet ikke, smiler vinneren.

– OK, kanskje en… kanskje vi burde ha nominert dette løpet for WRC2-poeng! Det er litt frustrerende, men jeg kom hit for å finne ut av de finske veiene. Nå er det gjort og vi endte på sjetteplass totalt og det er veldig spesielt for meg.
Så, ærlig talt, nei, ingen angrer. Dette var bare et superkult rally, avslutter Oliver Solberg.


Tekst og foto: Oliver Solberg’s office, PS 110% AB