Test avdekket svakheter før NM

I en nylig test hos det anerkjente RS Tuning-verkstedet, ble det bekreftet at bilen til Colin Handeland manglet den forventede kraften.


Testen ble utført i Dyno hos RS Tuning for å måle bilens kraft og for å verifisere bensin- og luftblandingen.

Testresultatene viste at bilens motor underpresterte.

På hjulene ble det registrert lavere hestekrefter enn sammenlignbare biler med angivelig 13 HK mindre motorstyrke. Basert på disse tallene, burde bilen vært ca 100 kg lettere for å matche ytelsen.

På den lyse siden, ble det identifisert flere problemer under besøket. Blant disse var en løs veivsensor, som hadde ført til motorfusk. Etter en grundig inspeksjon, ble flere små forbedringer også påpekt som kan øke bilens ytelse.

NM neste helg

Teamet er nå i de siste forberedelsesfasene for NM-finalen på Vålerbanen neste helg, som vil markere slutten av Clubsport sesongen. Imidlertid vil den siste runden av 944 Cup bli holdt om tre uker under Porschefestivalen på Rudskogen.

Føreren, Colin, har en potensiell sjanse til å sikre en pallplass i mesterskapet. Men det vil kreve ekstraordinære resultater. Til tross for motorens mangel på kraft, er teamet optimistisk om å kompensere med dyktighet og riktig chassisoppsett.

Planen fremover er å konstruere en ny motor i løpet av vintersesongen.

Teamet ønsker å takke Raymond Skaar fra RS Tuning for hans eksepsjonelle service og hjelp, spesielt på en lørdag. Videre fortjener Fredrik en spesiell omtale for hans tålmodighet, da han ventet i flere timer på sin tur i Dyno mens teamet arbeidet med å løse bilens problem.

LES MER OM PORSCHE FESTIVAL 2023


Fotos og tekst: Colin Handeland Racing