Presset av banen

Dennis Hauger havnet på en 5. plass i dagens Formel 2-løp på Zandvoortbanen


Forholdene på Zandvoortbanen var utfordrende fra starten av med en delvis våt bane som førte til at de fleste bilene startet på soft-dekk. Løpet ble ytterligere komplisert da sikkerhetsbilen måtte på banen allerede i første runde etter at flere biler hadde kjørt ut av banen. Hauger, som klarte å holde seg unna trøbbelet, beholdt sin 2. plass og foretok sitt obligatoriske dekkskift i den syvende runden.

Presset av banen

Men det var på runden ut av depotet at Haugers løp virkelig begynte å rakne. Han ble presset av banen av den franske racerføreren, Pierre-Louis Chovet, og tapte flere plasseringer. Dette var et stort tilbakeslag for Hauger, da Zandvoortbanen er kjent for å være vanskelig å kjøre forbi på. Resten av løpet ble en ren prosesjon der bilene fulgte hverandre til mål, og det var lite Hauger kunne gjøre for å gjenvinne sin tidligere posisjon.

Etter løpet delte Hauger sine frustrasjoner:

– Det var et frustrerende løp. Vi hadde det som skulle til for å vinne i dag, men kom uheldig ut i forhold til vårt pitstopp og den andre sikkerhetsbilperioden. I tillegg ble jeg regelrett sendt av banen av Hadjar der jeg også tapte noen plasser.

Nytt løp allerede om en uke

Dette løpet markerer en frustrerende avslutning på en helg som hadde potensiale for Hauger og hans team. De vil utvilsomt gå tilbake til tegnebrettet for å finpusse strategien sin for de kommende løpene, og Hauger vil være ivrig etter å vise sitt sanne potensial og kjøre seg opp på pallen igjen.

Neste løp er allerede kommende helg på Monza i Italia.

Bildegalleri fra Zandvoort


Fotos: Dutch Photo Agency / Red Bull Content Pool
Video: Tom Erik Hauger