Isabell raskest på banen

Det var duket for festhelg under Porsche Festivalen på Rudskogen Motorsenter da det svenske Porsche-mesterskapet med blant andre Isabell Rustad kjørte på hjemmebane.

Et av sesongens store høydepunkt for Isabell Rustad var mesterskapsrunden i Porsche Sprint Challenge Scandinavia på hjemmebane på Rudskogen. Rustad som representerer HTB Racing og NMK Hadeland og kjører for Fragus Motorsport var klar for å gi hjemmepublikummet valuta for pengene.

– Jeg har gledet meg hele året til å komme til Rudskogen og Porsche-festivalen. Det å kjøre foran 10.000 tilskuere var utrolig gøy, forteller Rustad som gjorde sine saker svært godt på Rudskogen Motorsenter.

Andreplass på hjemmebane

I race nummer 1 var det tykk og fuktig tåke og det ble gambling på hvilke dekk man skulle starte på. De fleste og inkludert Isabell Rustad startet på slicks dekk og derfor havnet hun litt bakpå fra start etter at hun måtte være forsiktig i de første svingene. Hun falt ned til 5 plass, men etter hvert tørket det opp og dermed kunne Isabell Rustad etter gode forbikjøringen kjøre inn som nummer to i mål bak William Siverholm som til nå har vunnet samtlige race i klassen.

– Det ble litt nytt for meg med våt bane ettersom jeg ikke har kjørt på det tidligere, men etter hvert fikk jeg opp tempoet og det var utrolig moro å kjøre inn som nummer to, smilte hun.

PALLPLASS: Isabell Rustad holder andreplassen i Porsche Sprint Challenge Scandinavia når finalehelgen på Mantorp Park Gjenstår 21. og 22. september. Der håper Rustad å sikre sølvplassen i mesterskapet. Til å være «Rookie» har Isabell imponert med å være på seierspallen på alle banene hun har kjørt på i år. FOTO: @arminiiius

Ny banerekord

I løp nummer 2 startet Rustad i tredje startspor og kom seg ut som nummer fire. Etter noen runder kom hun seg forbi teamkamerat Jonas Sjöström og i jakten på å ta igjen andreplassen satte Isabell opp et høyt tempo. I kampen om å ta igjen 2 plassen satte hun løpets raskeste runde på 1.26.047 som også er banerekord i Porsche Sprint Challange Scandinavia på Rudskogen. Men dessverre på den aller siste runden røk det en aksling i girkassa som gjorde at hun måtte bryte løpet og se alle konkurrentene suse forbi en etter en.

– Det var utrolig kjedelig, for jeg hadde virkelig lyst til å få med nok en god plassering. Heldigvis holder jeg andreplassen i mesterskapet tross at vi måtte bryte, forteller hun.

– Det å sette raskeste rundetid tid på Rudskogen i denne klassen var utrolig moro. Det viser at jeg har tempoet når jeg kjenner banen godt, smiler ungjenta. Dessverre ble det trøbbel for Isabell under løpet da en aksling i girkassa plutselig sa takk for seg.

Heldig for Norge var at Ole William Nærsnes tok seieren og brøt dermed Siverholms seiersrekke denne sesongen. Nå venter finalehelgen i mesterskapet på Mantorp Park 22. og 23. september der Rustad håper å kunne sikre sølvet i mesterskapet. Til å være «Rookie» har Isabell imponert med å være på seierspallen på alle banene hun har kjørt på i år.

– Jeg skal gjøre så godt jeg kan, men det er mange som har lyst til å avslutte sesongen sterkt så det blir en viktig og spennende finale hvor målsetningen er å være på pallen der også sier Isabell.

Men før siste finale i Porsche Sprint Challenge Scandinavia skal Isabell konkurrere i Bilsporttalentet 2023 hvor hun skal konkurrere mot 4 andre gutter i ulike disipliner den 19-20 September. Vinneren av Bilsporttalentet vinner 300.000.- til videre motorsport satsing. Vinneren blir offentliggjort på Norges Bilsportforbunds Bilsport galla den 2 desember.

Tekst: Marius Svingen