Sterk sesongåpning

Isabell Rustad starter sesongen med to pallplasser i Porsche Sprint Challenge Scandinavia


Isabell Rustad markerte seg sterkt i sesongåpningen av Porsche Sprint Challenge Scandinavia på Scandinavian Raceway i Anderstorp. Den 18 år gamle føreren fra Harestua tok to solide andreplasser i de to finaleløpene, og viste at hun har ambisjoner om å kjempe i toppen av klassen i år.

FAVORITT: Det norske racingtalentet blir sett på som en av favorittene til å vinne
årets Porsche Sprint Challenge mesterskap. Foto: arminiiius

Rustad, som representerer HTB Racing og kjører for NMK Hadeland, imponerte allerede i kvalifiseringen der hun sikret seg henholdsvis P3 og P2 i de to løpene.

I det første løpet startet Rustad fra tredje startspor og tok en god start, men ble forbikjørt av Ludwig Ellhage på den lange flystripa. Hun kjempet seg imidlertid tilbake til tredjeplass og klarte deretter å passere Ellhage igjen. Dessverre var Wilmer Wallenstam for langt foran til at Rustad kunne true seieren hans.

I det andre løpet startet Rustad fra andre startspor og jaget teamkompisen Wallenstam fra start. Hun holdt Wallenstam under press gjennom store deler av løpet, men måtte til slutt se seg slått og ta nok en andreplass.

2. plass

Wallenstam vant dermed begge løpene foran Rustad og Fredric Blank, og leder sammendraget i Porsche Sprint Challenge Scandinavia GT3 med 54 poeng. Rustad ligger på andreplass med 40 poeng, mens Blank har 34 poeng på tredjeplass.

Neste runde i mesterskapet kjøres første helgen i juni på Gelleråsen Arena på Karlskoga i Sverige.

GOD ÅPNING: Isabell Rustad er godt fornøyd med sesongåpningen i Porsche Sprint Challenge Scandinavia der hun kjørte inn til to andreplasser på Scandinavian Raceway i Anderstorp. FOTO: arminiiius

Rustad har hatt en travel helg med både sesongåpning i Porsche Sprint Challenge Scandinavia og Racing NM der hun kjører i GT5. Etter løpene på Anderstorp lørdag kjørte hun 560 kilometer til Vålerbanen for å delta i NM-åpningen. Der startet hun helt bakerst i GT5-løpene på grunn av tapt tid, men kjørte seg opp til en niendeplass i det første løpet og en åttendeplass i det andre.

Isabell Rustad er fornøyd med sesongstarten og gleder seg til fortsettelsen. Hun har vist at hun har farten og potensialet til å kjempe om seieren i Porsche Sprint Challenge Scandinavia i år.


Tekst: CannonballPR / Marius Svingen
Fotos: @arminiiius