Endelig!

Porsche-fører Isabell Rustad kunne endelig ta plass øverst på pallen etter sin første seier i Porsche Sprint Challenge Scandinavia

Isabell Rustad som representerer HTB Racing og kjører for NMK Hadeland kjørte denne helgen årets andre mesterskapshelg i Porsche Sprint Challenge Scandinavia på Gelleråsen Arena i Karlskoga, og endelig kunne hun gå opp på det øverste trinnet på seierspallen.

– Endelig satt første seieren i Porsche og utenfor Norge. Det smakte utrolig godt, og jeg har ventet litt på det, forteller en godt fornøyd Isabell Rustad etter at hun vant den andre finalen på Gelleråsen Arena foran mesterskapsleder og teamkompis i Fragus Motorsport, Wilmer Wallenstam.

Raskest

Isabell Rustad startet helgen med to treningsomganger hvor hun jobbet med å finne riktig bremsepunkt og å kunne bremse seinere. Dette ga resultater i raskere rundetider. Og når det var klart for kvalifisering i Karlskoga hadde regnet gjort asfalten våt. Dette var nytt for unge Rustad, men tross vått underlag kjørte Isabell inn til raskeste tid i kvalifiseringen og kunne starte i Pole Position.

– Jeg var litt overasket over at jeg var raskest av alle i kvalifiseringen, men det var veldig moro for jeg følte ikke at det gikk så bra, sier Rustad.

I første finale under helgens runde ble Isabell Rustad nummer tre bak teamkompis i Fragus Motorsport, Wilmer Wallenstam og Fredric Blank som ble nummer to. Men i det andre løpet på Gelleråsen Arena innfridde Rustad og satt en stopper for teamkompis Wilmer Wallenstams som hadde vunnet de tre første løpene i mesterskapet. Fra sin første pole position kjørte Rustad inn til sin aller første seier. Som belønning fikk hun blant annet prisenAspen Driver of the Day.

– Jeg er veldig godt fornøyd med at jeg nå har fått bevist at jeg har tempo til å kjempe om seier i Porsche Sprint Challenge, så nå gleder jeg meg virkelig til fortsettelsen, forteller hun.

Neste løp i mesterskapet er siste helgen i juni hvor mesterskapet flytter seg til Danmark og Jyllandsringen. Dette er en bane som er ny på kalenderen.

Trist nyhet

Selv om helgen på Gjelleråsen Arena har vært en stor sportslig opptur for Team Rustad, så fikk hele motorsportmiljøet en tragisk melding i helgen da en 15 år gammel gokartutøver tragisk mistet livet i en gokartulykke i Andebu. Dette har preget Isabell og familien Rustad i helgen som kjente familien og har konkurrert sammen i gokart.

LES KONDOLANSEN FRA HTB RACING HER

– Vi fikk en svært dårlig nyhet i helgen, og motorsportmiljøet er ikke så stort, og de fleste kjenner hverandre. Dette var en forferdelig trist nyhet, og våre tanker går til familien som er preget. Jeg har prøvd å fokusere på det som har vært oppgavene under kvalifisering og løp, men det har ikke vært lett, forteller hun.


Tekst: Marius Svingen
Fotos: @arminiiius